Σε μία κίνηση έκπληξη, η Nvidia ανακοίνωσε τη νέα της ναυαρχίδα στην κατηγορία των καρτών γραφικών, την TITAN V.

Η Nvidia TITAN V βασίζεται στον επεξεργαστή γραφικών GV100 (αρχιτεκτονικής Volta), ακριβώς τον ίδιο που τροφοδοτεί τον HPC επιταχυντή της εταιρείας, Tesla V100.
Το GV100 είναι ένα multi-chip module, με το die της μονάδας επεξεργασίας γραφικών (GPU) και τρία stacks μνήμης τύπου HBM2 να βρίσκονται τοποθετημένα στην ίδια συσκευασία.

Η κάρτα γραφικών διαθέτει 12GB HBM2 με το εύρος το memory interface να είναι 3072-bit. Το die της GPU κατασκευάζεται από την TSMC χρησιμοποιώντας μέθοδο 12nm FinFET+.

Ο επεξεργαστής γραφικών αποτελείται από 5120 πυρήνες CUDA που μοιράζονται κατά μήκος 80 streaming multiprocessors (64 πυρήνες ανά streaming multiprocessor), οι οποίοι με τη σειρά τους εξαπλώνονται κατά μήκος μίας διάταξης από 6 GPCs (Graphics Processing Clusters).
Οι 5120 πυρήνες CUDA συνοδεύονται και από 640 πυρήνες Tensor (εξειδικευμένες μονάδες που επιταχύνουν το neural-net building/ training).Οι TMUs σε αριθμό φτάνουν τις 320.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η GPU χρονίζεται στα 1200MHz με τη συχνότητα Turbo Boost να βρίσκεται στα 1455MHz και τα chips ΗΒΜ2 να χρονίζονται στα 850MHz, χαρακτηριστικά που μεταφράζονται σε memory bandwidth μεγέθους 652,8GB/s (1,70Gbps stacks).

Η κάρτα γραφικών διαθέτει ένα 6-pin και ένα 8-pin PCIe connectors για τις ανάγκες της τροφοδοσίας της ενώ οι έξοδοι εικόνας αποτελούνται από τρεις DisplayPorts και μία HDMI.
Με κόστος $2999, η νέα Nvidia TITAN V είναι αποκλειστικά διαθέσιμη από το online store της Nvidia.

TechTV Greece
Γνωρίζατε ότι η Ελληνική TechTV προϋπήρχε της Αμερικάνικης;
Share.