Κάθε μήνα, στη μηχανή αναζήτησης της Google γίνονται περισσότερες από 500 εκατομμύρια αναζητήσεις σχετικές με την τέχνη. Τώρα αν κάποιος είναι περιστασιακός θαυμαστής της τέχνης ή ένας μανιακός του πολιτισμού, η Google μπορεί να τον βοηθήσει να γίνει ειδικός στην τέχνη.
Έτσι όταν κάποιος ψάχνει για θέματα που αφορούν την τέχνη, θα έχετε πρόσβαση σε πιο σχετικά αποτελέσματα και την δυνατότητα να εξερευνήσετε πιο βαθιά ζητήματα για τα οποία ενδιαφέρεστε. Η Google επίσης προσέθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό στο Street View (το “think digital museum guide!”) που προσφέρει στους χρήστες της, βασικές γνώσεις για τα έργα τέχνης στις εικονικές επισκέψεις σας στα μουσεία.
Εξερευνήστε περισσότερα για την τέχνη μέσω της Αναζήτησης Google
Η ομάδα Google Arts & Culture έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τους μηχανικούς της αναζήτησης Google για να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο τα συστήματα της Google κατανοούν και αναγνωρίζουν τα έργα τέχνης, τους χώρους που μπορούμε να τα δούμε από κοντά, τους καλλιτέχνες που τα φιλοτέχνησαν, τα υλικά που χρησιμοποίησαν, την καλλιτεχνική περίοδο που ανήκουν και τις συνδέσεις μεταξύ όλων αυτών.
Τώρα όταν κάποιος κάνει αναζήτηση για έναν καλλιτέχνη όπως ο Gustav Klimt, θα δει ένα διαδραστικό πάνελ πληροφοριών που θα επισημαίνουν τρόπους που μπορεί να εξερευνήσει σ’ ένα υψηλότερο επίπεδο, όπως το να δει μια συλλογή από έργα καλλιτεχνών ή ακόμα να περιηγηθεί στα μουσεία όπου μπορεί να δει τους πίνακες στον τοίχο. Και για μερικά έργα, μπορεί να κάνει κλικ για να δει την εικόνα σε υψηλή ανάλυση από το Google Arts & Culture.
Google Arts & Culture, ο εικονικός οδηγός μουσείων
Επισκεφθείτε εκατοντάδες μουσεία σε όλο τον κόσμο από το λάπτοπ σας με το Google Maps και το Google Arts & Culture. Η εικονική σας περιήγηση στο Street View είναι περισσότερο ενημερωτική στην οθόνη του υπολογιστή και στον browser του Chrome στο κινητό. Τώρα όπως περιηγείται ο χρήστης στα δωμάτια των μουσείων στους χάρτες του Google θα δει σαφή και χρήσιμα σχόλια στον τοίχο δίπλα από κάθε έργο. Κάνοντας κλικ σε αυτά τα σχόλια, θα μεταφερθεί σε μια νέα σελίδα με περισσότερες πληροφορίες που παρέχονται από εκατοντάδες γνωστά μουσεία. Θα μπορεί επίσης να κάνει ζουμ σε εικόνες υψηλής ανάλυσης- που θα τον φέρουν πιο κοντά σε αυτά τα εικονικά έργα απ’ όσο φανταστήκατε ποτέ.
Για να δημιουργηθούν αυτά τα χαρακτηριστικά, η Google έβαλε σε λειτουργία το λογισμικό οπτικής αναγνώρισης. Ένα λογισμικό παρεμφερές με το πώς η τεχνολογία μηχανικής μάθησης σας επιτρέπει να αναζητείτε αρχεία στην φωτογραφικής σας συλλογή στο Google Photos, αυτό το λογισμικό σκάναρε τους τοίχους των μουσείων σε όλο τον κόσμο, προσδιορίζοντας και κατηγοριοποιώντας περισσότερα από 15.000 έργα.
Η ανακάλυψη του κόσμου της τέχνης δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη στο Google, και η Google ελπίζει αυτό να σας εμπνεύσει να φρεσκάρετε τις γνώσεις σας για την τέχνη.
Γι’ αυτό βρείτε λίγο χρόνο. Μπείτε στα βαθιά. Και ποιος ξέρει, με μια… πινελιά τύχης μπορεί να παρασυρθείτε από την τέχνη.

TechTV Greece
Γνωρίζατε ότι η Ελληνική TechTV προϋπήρχε της Αμερικάνικης;
Share.