Ένας μεγάλος αριθμός χρηστών τρέχουν τον Kodi με ένα σχεδόν απροστάτευτο remote access interface, που επιτρέπει σε τρίτους να έχουν πρόσβαση στα addons που έχουν εγκατεστημένα και σε άλλες ευαίσθητες πληροφορίες. Μάλιστα, σε μερικές περιπτώσεις, οι hackers μπορεί να έχουν πρόσβαση σε ορισμένα προσωπικά video των χρηστών απομακρυσμένα, απλά με τη χρήση ενός web browser.

Είναι γεγονός ότι ο Kodi, αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους media players στον κόσμο, με 38 εκατομμύρια χρήστες να τον έχουν εγκαταστήσει, σύμφωνα με την MPAA. Το software είναι γεγονός ότι έχει εκπληκτικά χαρακτηριστικά, αλλά αν δεν ρυθμιστεί σωστά, αποτελεί έναν πονοκέφαλο όσον αφορά την ασφάλεια των χρηστών, σχολιάζει σε σημερινό άρθρο η ιστοσελίδα torrentfreak. Για πολλά χρόνια, το Kodi διέθετε ένα remote control feature, όπου μπορούσατε να διαχειριστείτε το λογισμικό απομακρυσμένα, από το διπλανό δωμάτιο, ή από οποιαδήποτε σημείο του πλανήτη. Προηγούμενες εκδόσεις του Web Interface, έμοιαζαν σαν αυτό που βλέπετε στην εικόνα:

Αλλά, και ενώ αυτό αποτελεί ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό, συχνά οι χρήστες δεν κλειδώνουν με password το interface, που σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στο Kodi setup σας αν γνωρίζει την IP διεύθυνση. Στη πράξη, η εικόνα που συμπεριλάβαμε παραπάνω στο άρθρο μας, είναι από έναν χρήστη του Kodi που βρέθηκε μέσω της αναζήτησης σε δευτερόλεπτα. Αν και το web interface που συμπεριλάβαμε παραπάνω αποτελούσε στην ουσία απλά ένα remote control, τα πράγματα έγιναν πολύ πιο ενδιαφέροντα στα τέλη του 2016, με το Chorus2 interface, που συμπεριλαμβανόταν εκ προεπιλογής.

Ξανά, το screenshot αυτό έχει ληφθεί από έναν χρήστη του kodi που το setup του ήταν ανοιχτό στο διαδίκτυο. Σε κάθε περίπτωση, το web interface του Kodi λειτουργεί σαν μια ιστοσελίδα, επιτρέποντας στον καθένα να έχει πρόσβαση στο setup του χρήστη. Φανταστείτε, σαν να πληκτρολογείτε το 216.58.216.142 για την Google. Το Chorus 2, επιτρέπει την πλοήγηση σε πιο ευαίσθητα σημεία, όπως τα addons. Μέσα από αυτό, μπορείτε να αλλάξετε τα Kodi settings. Αλλά, εκτός από το να αλλάξετε τα settings ενός χρήστη, μέσω του Chorus και ιδίως στην περίπτωση που ο χρήστης έχει κάποιο μουσικό αρχείο ή αρχείο video, μπορεί να προβεί στην αναπαραγωγή του μέσω του Web Interface.

Η εικόνα που ακολουθεί παρακάτω, δείχνει το Kodi να δίνει στον hacker πρόσβαση στο network storage του χρήστη και φυσικά και στα αρχεία. Και το καλύτερο, καθίσταται εφικτή η αναπαραγωγή των αρχείων.

Η ομάδα του Kodi σε αυτή τη σελίδα, εξηγεί τα οφέλη της χρήσης του συγκεκριμένου interface, αλλά πολλοί είναι εκείνοι οι χρήστες οι οποίοι δεν ακολουθούν την απλή συμβουλή να βάλουν ένα passwordΟι άνθρωποι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το Kodi boxes είναι σαν υπολογιστές και θα πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε με αυτόν τον τρόπο, αναφέρει εκπρόσωπος του TVAddons repository.

TechTV Greece
Γνωρίζατε ότι η Ελληνική TechTV προϋπήρχε της Αμερικάνικης;
Share.