Μπορεί το PlayStation 4 να βρίσκεται στην αγορά περίπου 4 χρόνια, όμως ο προκάτοχός του εξακολουθούσε να κυκλοφορεί μέχρι σήμερα στην Ιαπωνία.

Όμως πλέον όπως αναφέρει και η Sony, ο κύκλος ζωής του PlayStation 3 στη χώρα αυτή κλείνει αυτή την εβδομάδα, με την Ιαπωνική εταιρεία να έχει διαθέσει στην αγορά και την τελευταία κονσόλα που κατασκευάστηκε τον Δεκέμβριο με δίσκο 500GB. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη κίνηση τον περασμένο Οκτώβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες αν και σύμφωνα με αναφορές, υπάρχουν ακόμη ελάχιστα μέρη στον κόσμο όπου διατίθεται η κονσόλα.

Με 70 εκατομμύρια πωλήσεις σε 7 χρόνια, το PlayStation 3 ξεπέρασε το συνήθη 10ετη κύκλο ζωής μιας κονσόλας, έρχοντας να αντικαταστήσει το Νοέμβριο του 2006 το εξίσου πετυχημένο PlayStation 2. Στο PlayStation 3 ξεχώρισαν αρκετές αποκλειστικότητες όπως η σειρά Uncharted, το The Last of Us, το Heavy Rain και το Metal Gear Solid 4, που βοήθησαν τη Sony να ανταγωνιστεί το εξίσου πετυχημένο Xbox 360 της Microsoft.

Στα σχέδια της Sony υπάρχει σύντομα η μεταφορά της υπηρεσίας PS Now από το PS3 αποκλειστικά στο PS4 και το PC, δίνοντας πρόσβαση στους χρήστες των συστημάτων αυτών σε μια σειρά από παιχνίδια μέσω της τεχνολογίας streaming.

TechTV Greece
Γνωρίζατε ότι η Ελληνική TechTV προϋπήρχε της Αμερικάνικης;
Share.