Ποιος θα το φανταζόταν ότι θα μπορούσα να βρίσκομαι στον κινηματογράφο μέσα από το δωμάτιο μου και καθισμένος στην καρέκλα του γραφείου μου.

Τον τελευταίο καιρό έχω γίνει θαυμαστής της ψηφιακής πραγματικότητας που μου προσφέρει το Gear VR και συγκεκριμένα της υπηρεσίας που προσφέρει, με την οποία μπορώ να δω μια ταινία στην αίθουσα κινηματογράφου που σου προσφέρει.

Ναι, ξέρω.. είναι ψεύτικος ο κινηματογράφος, είναι άδειος και δεν υπάρχει κανένας άλλος μέσα στην αίθουσα (ελπίζω μελλοντικά να το αλλάξουν αυτό), δεν υπάρχει τίποτα και όλα είναι μια ψευδαίσθηση αλλά αυτό δεν το εμποδίζει στο να είναι μια πραγματικά πανέμορφη εμπειρία! Δεν φοβάμαι ακόμη να παραδεχτώ ότι το καλύτερο 3D που έχω δει μέχρι σήμερα σε ταινία, το είδα στον κινηματογράφο του OCULUS βλέποντας το MAD MAX!

Μπορεί να βρισκόμαστε σε ένα αρχικό στάδιο της συγκεκριμένης τεχνολογίας αλλά ειλικρινά μπορώ να μαντέψω πολλά για το μέλλον της. Σίγουρα θα αντικαταστήσει πολλά μέσα στην επόμενη δεκαετία. Σύντομα θα επανέλθω με άρθρο ή με βίντεο στο οποίο θα αναλύω τους συλλογισμούς μου.

Μέχρι τότε δείτε ένα βίντεο-παρουσίαση του GEAR VR .


24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Oculus πραγματοποίησε ένα Update με το οποίο κατάργησε (!!!) την δυνατότητα υποτίτλων στα βίντεο. Δεν μπορώ να καταλάβω την φιλοσοφία-λογική αυτής της κίνησης η οποία καθιστά άχρηστο το OCULUS CINEMA για τους μη αγγλόφωνους (ή τουλάχιστον για όσους δεν ξέρουν άπταιστα αγγλικά) χρήστες.

 

@ngelos
Ακολουθεί την πορεία των games από τα πρώτα στάδια της γέννησης της.

Πρώτη του κονσόλα το 1992 ήταν το Master System 2 της Sega ενώ πιο πριν έπαιζε στα γνωστά μας Coin-op, στο Atari του ξάδερφου του και στην Amiga 1200 του αδερφού του. Από τότε δεν έχει υπάρξει χρονιά που να μην έχει επαφή με το gaming και την τεχνολογία.
Share.